Noutăți

Noutăți

Astăzi lansăm campania Rostul Postului

Donează ce economisești atunci când postești aici www.rostulpostului.md și ajută copiii care trăiesc cu mai puțin de costul unei cafele, pe zi.
În perioada postului mare, 2 martie-18 aprilie 2020, îndemnăm oamenii din țara noastră să dea un alt rost postului. Postul înseamnă și fapte bune.

46 de copii au fost ajutați să rămână alături de mamele lor

Fiecare parteneriat ne ajută să fim tot mai aproape de realizarea misiunii noastre și anume, fiecare copil să crească într-un mediu familial sigur, protejat și iubitor. De mai bine de 4 ani, alături de Kaufland, reușim să aducem soluții optime copiilor și familiilor aflate în impas. Împreună dezvoltăm, dotăm și echipăm servicii sociale în comunitățile lor.

Noutăți

Părinții de profesie – eroii copiilor aflați în risc

Cuplul Ignatov sunt eroii noști în acest an! I-am cunoscut în noiembrie 2019, la cursul de formare a asistenților parentali profesioniști. De atunci am simțit că profesia de părinte se potrivește perfect cu personalitatea lor. Acum o lună, au luat în grija lor 4 frați de vârstă fragedă.

Alice Popa: “Reabilitarea copilului cu hipoacuzie depinde de echipa din jurul lui”

“Un parcurs de reabilitare frumos al unui copil cu deficiențe de auz se datorează oamenilor care îi vorbesc și îi explică tot ce vede și i se întâmplă, terapiilor și posibilității de a învăța lucruri noi într-un mediu tipic tuturor copiilor.” Astfel explică succesul procesului de reabilitare al unui copil care suferă de hipoacuzie psihologul clinician, terapeut auditiv verbal, Alice Popa din București.

Copiii hipoacuzici, integrați cu succes

Ceea ce părea o sarcină irealizabilă, astăzi este o realitate încurajatoare. Odată ce cuvintele au prins glas, progresele nu mai contenesc să apară. Un copil de 11 ani care suferă de deficiențe de auz nu încetează să surpindă. Asistenți parentali profesioniști, profesorii, dar și alți specialiștii implicați în reabilitarea copiilor hipoacuzici au participat în cadrul unor instruiri furnizate de echipa CCF/HHC Moldova.

Împreună facem lucruri frumoase! Ce am făcut cu banii redirecționați prin mecanismul de 2% în 2019?

27 de copii au fost ajutați să rămână sau să revină în familiile lor, în rezultatul fondurilor adunate în urma redirecționării a 2% din impozitul pe venit către CCF Moldova în anul 2019. Vă mulțumim pentru șansa oferită acestor copii. Cei 65.785 mii de lei au acoperit unele dintre necesitățile celor 11 familii. Poveștile familiilor, dar și ceea ce am reușit să facem cu banii redirecționați către organizația noastră aflați în articolul de mai jos.

Director executiv HHC UK: “UE, dar și alte țări ar putea să învețe din experiența Moldovei”

“Uniunea Europeană, dar și alte țări din întreaga lume ar putea să învețe din experiența Republicii Moldova în dezinstituționalizarea copiilor.” Declarația a fost făcută de Mark Waddington, directorul executiv al organizației Hope and Homes for Children din Marea Britanie, care s-a aflat într-o vizită la Chișinău împreună cu soția sa Romance Waddington.

21 407 de euro au fost adunați la Gala Generozității 2019

Banii au fost adunați din licitație și donațiile generoase ale spectatorilor și susținătorilor. Cu acești bani CCF/HHC Moldova va ajuta copii aflați în risc de separare de familie, precum și cei deja separați în orfelinate să poată crește într-un mediu familial protector, afectuos și sigur.

Lansarea unui nou serviciu social pentru mămici și copii

Un nou serviciu social destinat mămicilor și copiilor a fost lansat astăzi. AO CCF Moldova/HHC, în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și suportul financiar al companiei Biotehnos și al omului de afaceri Ceslav Ciuhrii, a dezvoltat Secția de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni – 3 ani. Serviciul este localizat în incinta Centrului de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă din sectorul Botanica al Capitalei.

Noutăți

Un seminar util și necesar pentru patruzeci de specialiști

Angajații Structurilor Teritoriale de Asistență Socială au participat la două zile de instruire cu subiectul „Aspecte legale privind asistența copiilor aflați în situații de risc”. În cadrul training-ului au participat 40 de specialiști din 6 raioane ale țării (Glodeni, Drochia, Râșcani, Nisporeni, Strășeni, Căușeni).

Become A Volunteer