Noutăți

O cină caritabilă, alături de patronul organizației noastre Valentina Nafornița

Pandemia ne-a restricționat acțiunile de organizare a celui mai spectaculos eveniment al anului – Gala Generozității. Însă consecințele lăsate de criză în rândurile familiilor sărace și riscurile la care sunt supuși copiii lor, nu ne-a putut face să renunțăm. În acest fel, mobilizați de generozitatea prietenilor și partenerilor noștri VictoriaBank – Grupul Banca Transilvania, Purcari Wine și Fundația Felicia, alături de Patronul organizației, Valentina Nafornița, în data de 16 octombrie am ținut o cină caritabilă, parte a Galei Generozității 2020.

Noutăți

Declarația CCF Moldova privind fotografiile nud ale copiilor

CCF Moldova își exprimă îngrijorarea privind utilizarea în artă a imaginii nude a unui copil. Înțelegem dreptul la libera exprimare a artistului, dar această libertate se termină la hotarul dreptului copilului de a-i fi protejată inocența și demnitatea.

Noutăți

Expert economic: „Îmbunătățirea cadrului de funcționare, prestare a serviciilor pentru copiii cu dizabilități severe este crucială pentru incluziunea acestora”

Unele servicii necesare copiilor cu dizabilități severe lipsesc, altele sunt bine reglementate, dar nu funcționează, întrucât nu ajung să fie implementate în modul corespunzător. Deseori, atunci când se depistează careva deficiențe în obținerea rezultatelor, se dorește să se intervină cu schimbări în legislație sau alte acte de reglementare. De fapt, în cele mai multe cazuri, nu legislația e problema, dar mecanismele de implementare, inclusiv planificarea, monitorizarea și evaluarea rezultatelor.

225 de oameni au alergat pentru ca sute de copii să meargă bine echipați la școală

Pentru al patrulea an consecutiv, echipa Run for Children s-a mobilizat în numele copiilor dezavantajați din țara noastră. Nici pandemia nu ne-a putut împiedica să batem un nou record – 225 de participanți, alergători individuali și corporativi, s-au înscris în cursa caritabilă “Provocarea 2.7” –  copii independenți de sărăcie.

Noutăți

O mână de ajutor pentru școlarizarea a 270 de copii

Numărul total al copiilor în țara noastră este de 670 000 (fără regiunea transnistreană), anunță Biroul Național de Statistică.
Conform aceleiași surse din anii precedenți, fiecare al optulea copil era afectat de sărăcie. Care este oare situația acum pe timp de pandemie? Oficial nu avem date, dar realitatea pare a fi una dură de tot.

Noutăți

Expert: „Specialiștii trebuie să învețe să lucreze împreună. Persistă abordarea medicală a dizabilităților”

 „Persistă o abordare medicală a dizabilităților, în timp ce este necesară o intervenție complexă și eforturi conjugate ale specialiștilor din mai multe sectorare. Profesioniștii trebuie să învețe să lucreze împreună, să ofere suport familiilor, să monitorizeze progresele și regresele copilului.” Marcela Dilion, doctor în sociologie, vorbește despre necesitatea de a schimba atitudinile specialiștilor, dar și ale membrilor comunității.

Servicii medicale mai calitative pentru fiecare copil

Grijă și suport în casa fiecărui copil. Republica Moldova și România anunță lansarea unui proiect transfrontalier de îmbunătățire a serviciilor medicale oferite copiilor de până la trei ani și femeilor însărcinate în ultimul trimestru. Specialiștii din domeniul medical din patru raioane din Republica Moldova și trei județe din România vor oferi sprijin unui număr de aproximativ 1700 de beneficiari în cadrul proiectului „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”.

Noutăți

SEARA AVENTURILOR, ediția a VI-a

Pe 6 august 2020, ne întâlnim la o nouă ediție SEARA AVENTURILOR alături de Iulian Bercu. Va fi o ediție specială cu participarea a trei femei, care-și valorifică timpul prin acțiuni și senzații trăite la maxim. Vorbim despre invitatele: travel bloggerița – Diana Mocanu, cascadoarea profesionistă – Diana Arnaut și Natalia Lefter – maior în Armata Națională.

Noutăți

35 de copii cu dizabilitate de auz învață să audă și să vorbească

În cadrul proiectului „Incluziunea copiilor cu deficiențe de auz în sistemul educațional”, 35 de copii cu dizabilitate de auz cu vârsta între 4 și 15 ani din 8 raioane ale republicii, beneficiază de suportul direct al logopezilor locali pentru a învăța să audă și să vorbească. Totul grație suportului financiar al HHC Marrea Britanie (Hope and Homes for Children), prin intermediul organizației RELX.

Noutăți

În campania “Povești de-acasă” am colectat 20 116 lei

Timp de o lună am citit povești, în fiecare seară. Campania “Povești de-acasă” inițiată alături de prezentatoarea TV, Ilinca Avram, s-a încheiat. 36 de protagoniști, artiști, bloggeri, actori, oameni de afaceri, jurnaliști, prezentatori TV, interpreți și desigur Ambasadorii muncii noastre, ne-au adus în case, seară de seară, bunătatea și lumea lui „a fost odată ca niciodată”.

Become A Volunteer