Noutăți

Noutăți

Pașii de redirecționare a 2% pentru deținătorii semnăturii digitale

În fiecare an, tu alegi unde vrei să ajungă banul tău. Cu 2% din impozitul tău pe venit din anul anterior poți contribui la cauza CCF Moldova. Prezentăm mai jos ghidul de redirecționare 2% din impozitul pe venit, pentru persoane fizice – (declarație precompletată) pentru posesorii semnăturii electronice – online.

Noutăți

Vor primi susținerea de care au nevoie

Își dorește un viitor frumos și fericit pentru propriul copil, speră că să va bucura de șanse egale de dezvoltare, va depune toate eforturile necesare pentru ca acesta să fie integrat în mica lor comunitate. Daria, o tânără mămică din satul Pepeni, raionul Sângerei, la nici jumătate de an după ce l-a adus pe lume pe mezinul familiei, Dan, a aflat că acesta suferă de Sindromul Down.

Noutăți

“Toți angajații şi voluntarii trebuie să menţină cele mai înalte standarde de conduită profesională şi etică atunci când lucrează cu copiii”

Politica de protecție a copiilor (PPC) și Politica de prevenire a exploatării și abuzului sexual (PEAS) sunt documente vitale, pe care orice organizație care lucrează cu copiii, trebuie să le aibă. Ambele politici sunt acte interne care prevăd ca instituția și angajații ei asigură dreptul copilului la siguranță, sprijin și intervenție în situațiile când sănătatea și viața copilului sunt puse în pericol.

Noutăți

77 000 de lei pentru #700minuni

Timp de douăzeci de zile, 7-27 decembrie, 54 de alergători grupați în echipe a câte trei, au realizat cel mai de suflet MARATON, din dorința de a aduce minuni pentru 700 de copii. Pe tot parcursul acestei perioade, prin donațiile alergătorilor, susținătorilor și oamenilor generoși, care cred în munca CCF Moldova, am reușit să colectăm 77 047 de lei.

Noutăți

Am lansat o nouă platformă de colectare de fonduri online www.donatii.md

În ajunul sărbătorilor de iarnă, AO Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) lansează o nouă platforma de colectare de fonduri online www.donatii.md. Adaptarea la noua realitate COVID-19, a determinat organizația să-și redirecționeze eforturile de colectare de fonduri către mediul online și să opereze, în principal, în mediul digital.

Noutăți

Expert în incluziune: „Locul fiecărui copil e printre copii”

Ar putea să se integreze în comunitate dacă îi sunt create condiții propice, are șansa să se bucure de o adolescență frumoasă dacă îi vor fi puse la dispoziție serviciile sociale și medicale necesare, posibilitatea ca ea să interacționeze cu lumea exterioară ar putea crește doar în cazul în care părinții și specialiștii vor colabora eficient. Alexandrina este o copilă de 13 ani din satul Pepeni, raionul Sîngerei, sociabilitatea și curiozitatea căreia îi impresionează pe toți cei cu care ajunge să comunice.

Noutăți

Crăciunul e mai frumos alături de EBA

    În ajunul sărbătorilor de iarnă, la inițiativa partenerului nostru de încredere, EBA (Asociația Businessului European) a fost demarată o

Maratonul Minunilor – la jumătate de cale

La jumătate de cale, numărăm 6 821 km acumulați de cele 18 echipe și 34 066 de lei colectați în sprijinul celor mai vulnerabili copii din țara noastră. De asemenea, avem deja  3 echipe care au depășit cei 700 km, dar continuă să alerge.

Noutăți

Maratonul minunilor pentru 700 de copii

Astăzi, 7 decembrie, dăm startul la Maratonul minunilor pentru 700 de copii vulnerabili. Acțiunea va dura 20 de zile (7-27 decembrie), timp în care, maratoniștii, pasionații de alergare sau iubitorii de noi provocări sunt îndemnați să formeze grupuri a câte 3 persoane și să alerge cumulativ 700 km per grup. Maratonul este lansat de către Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) alături de Iulian Bercu, ambasadorul organizației, pentru a încuraja oamenii să contribuie la colectarea de fonduri în sprijinul celor 700 de copii, pe care CCF Moldova îi va ajuta, în următoarea perioadă, să rămână alături de cei dragi și să crească ACASĂ. 

Interes sporit pentru Educația Incluzivă

„Importanța școlilor incluzive și educației persistă în continuare. Acesta este și scopul Agendei 2020 elaborată Organizația Națiunilor Unite, care prevede  garantarea dreptului și accesului la educație fiecărui copil. Obiectivul superior rămâne a fi o școală pentru toți, o școală care să acopere necesitățile copiilor, părinților și profesorilor.”

130 de specialiști din țară au participat la un training online în asistența copiilor cu dizabilitate de auz

Pe data de 25, 26 și 27 noiembrie 2020, echipa CCF/HHC Moldova, în colaborare cu Ministerul Educației Culturii și Cercetării și suportul financiar al organizației HHC și RELX din Marea Britanie a organizat un atelier de lucru online la care au participat 130 de specialiști din cele 35 de Servicii de Asistență Psihopedagogică din țară – logopezi, psihopedagogi, pedagogi, psihologi, dar și cadre didactice de sprijin care asistă copiii cu dizabilitate de auz.

Become A Volunteer