Istorii de succes

Istorii de succes

În sfârșit, la propriul cuib

De la Chișinău până în comunitatea Veronicăi din raionul Dondușeni sunt 225 km. Timp de trei ani am făcut această

Istorii de succes

Speranță pentru o mamă singură

Claudia, o mamă solitară din nordul țării, ne așteaptă cu zâmbetul pe buze, la poartă. Brațele-i sunt pline cu cei mici, Viorica (4 ani) și Radu (2 ani), care se smuncesc spre noi, îndată ce oprim mașina. Suntem așteptați de fiecare dată cu multă nerăbdare și mult entuziasm de către cei 2 copii, dar și de către mamă.

Istorii de succes

“Fără ajutor, nu m-aș fi descurcat de una singură”

Sărăcia extremă și condițiile grele de trai sunt un adevărat pericol pentru orice familie și pot să despartă în orice moment copiii vulnerabili de părinții lor. Familia Dorinei a ajuns în vizorul organizației imediat după nașterea Georgetei, după ce Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului ne-a solicitat ajutorul.

Istorii de succes

Violența nu are hotare

Zilele acestea, moldoveanca Mariana Dahan, Ambasador CCF Moldova, a anunțat public că își dorește să sensibilizeze cât mai mult omenirea referitor la violența împotriva femeilor. Violența asupra femeilor nu are hotare, fie că trăiesc la sate, orașe, în Moldova, altă țară sau chiar la Hollywood.

Istorii de succes

Sorin și Dina sunt doi dintre cei 50 de copii fericiți care astăzi cresc acasă

Timp de nouă luni, 97 800 de lei (din totalul de 131 430 de lei colectați de echipa eroilor Run for Children anul trecut în septembrie) s-au convertit frumos în 50 de copilării fericite și colorate. În aceste nouă luni, 50 de copii au părăsit pentru totdeauna orfelinatul. Sprijinul pe care-l oferim implică asistența profesionistă a diferitor specialiști, urmat și de ajutor material individualizat. 

Istorii de succes

Director de școală: “Provocările din ultimile luni ne-au făcut să ne revizuim prioritățile”

Are curajul să fie diferită, să spargă tiparele învățământului tradițional, să transforme provocările în oportunități. Își propune să modernizeze școala în care activează, să o adapteze nevoilor copiilor, dar și profesorilor. Dacă s-ar părea că funcția de director pe care o deține de trei ani i-ar încorseta acțiunile, atunci, din contra, aceasta îi oferă mână liberă să întreprindă tot ce e necesar, ca toți să se simtă bine. Daniela Donoaga, tânăra directoare de la liceul Alecu Russo din satul Cojușna, raionul Strășeni, inspiră și pe alții să o urmeze.

Istorii de succes

Un nou rost în viață

Pe Claudia am cunoscut-o într-un orfelinat din nordul țării. Avea doar 2 ani și 6 luni, dar se afla acolo de la vârsta de 1 anișor. De câte ori intram pe ușa instituției, ne întâmpina această privire senină ca cerul, iar prima întrebare era, când vine mama?  Așa am pornit în căutarea Stelei, mama Claudiei, să știm ce îi putem răspunde copilei.

Istorii de succes

Prima familie adevărată pentru doi frați

Primul trimestru al acestui an atrage vești bune. Toate s-au întâmplat până a ajunge pandemia și în țara noastră.
57 750 de lei (din totalul de 131 430 de lei) s-au convertit în copilării fericite și colorate. 33 de copii se bucură de un cămin familial sigur și protejat, iar toate acestea au fost posibile grație spijinului financiar, colectat de echipa Run for Children, la Maratonul Internațional Chișinău în 2019.

Istorii de succes

Viața lor a luat o altă întorsătură. Vor trăi la casa lor

Viața grea pe care o duc li se citește în ochi, chiar dacă nu îndrăznesc să vorbească despre necazurile care se abat asupra lor. Fiecare zi aduce cu sine noi provocări, griji, dar și speranțe într-un viitor mai frumos. Familia Cernenco luptă cu o realitate necruțătoare, care, în orice clipă, ar putea să separe cei patru copii de părinții lor. O intervenție promptă era necesară.

Istorii de succes

“Nu putem aștepta. Schimbările nu vin de la sine”

Adriana este primul copil al familiei Andronache. La naștere, era un bebeluș tipic și nimic nu prevestea problemele care aveau să apară ulterior în dezvoltarea copilei. Pe la 2 ani și 6 luni, mama a fost atenționată să urmărească momentele de joacă ale copilului, dar și mai bine să apeleze la un psiholog pentru evaluarea fetiței.

Istorii de succes

Proiectele pro bono, empatia și frumosul

Însetată de frumos și noi cunoștințe, își propune să transpună bunul gust în fiecare proiect în care se implică. Voința de fier nu i-a știrbit din empatie, ba din contra, o determină să se implice în tot mai multe proiecte sociale. Ecaterina Pasicovschi este arhitectul-proiectant care a amenajat interiorul a două dintre sediile serviciilor sociale dezvoltate de CCF/HHC Moldova.

Istorii de succes

Acoperiș nou deasupra capului

Chiar și cele mai dificile sau irealizabile provocări pot fi depășite. Îngrijorările unei mame solitare s-au transformat în lacrimi de fericire. Lucrările de renovare a acoperișului casei în care locuiește împreună cu cei trei copii ai săi au fost definitivate. Oxana nu și-a imaginat că ceea ce i se părea un proiect ambițios și de lungă durată a devenit o realitate palpabilă.

Abonează-ți inima la fapte bune, devino patreonul CCF Moldova