Fundraising

Fundraising

Munca noastră nu ar fi posibilă fără susținerea unor oameni generoși. Grație parteneriatelor internaționale și locale, am transformat destinele a peste 6449 de copii. Unii dintre ei au fost reîntorși în familii, alții salvați de la instituționalizare prin programele noastre de prevenție. Astfel, am reușit să închidem 10 internate, iar alte 3 sunt în proces de lucru.  Și numărul continuă să crească, iar parteneriatele să se desfășoare cu succes.

Pe lângă modalitățile de DONAȚIE în susținerea copiilor lipsiți de grija părintească, te îndemnăm să te implici și participi la acțiunile sociale inedite și unice demarate de noi. Aici poți afla mai mult despre cele trei tipuri de evenimente tradiționale, desfășurate anual. Urmărindu-ne la Noutăți vei afla și despre alte acțiuni în care consideri că te-ai regăsi.

Mulțumim că sunteți cu noi și ne ajutați să schimbăm viața copiilor din Moldova.

Redirecționează 2% din impozitul pe venit în susținerea copiilor

În fiecare an, tu alegi unde vrei să ajungă banul tău, cu 2% din impozitul tău pe venit din anul anterior poți contribui la cauza CCF Moldova.

Ai libertatea să decizi, dar nu uita că termenul de depunere a declarației fiscale este până în data de 30 aprilie a anului curent.

Împreună oferim șansa fiecărui copil de a crește într-un mediu familial sigur și protejat. Copilăria ne rămâne în memorie ca cea mai frumoasă perioadă a vieții, cu lipsuri materiale sau fără, cu greutăți sau fără – rămâne totuși perioada în care am fost lipsiți de griji și ne-am bucurat de libertate, atenție și grijă lângă cei dragi.

Poți să redirecționezi 2% din impozitul pe venitul și să ne ajuți să oferim o copilărie ACASĂ, fiecărui copil!

O procedură care, chiar dacă îți răpește un pic de timp, îți oferă transparență și încrederea că banul tău contează și face diferența în viața unui copil.

Ce trebuie să faci?

 • Mergi, cu buletinul de identitate, la cel mai apropiat Serviciu Fiscal de Stat pentru a completa formularul CET 18 (posesorii semnăturii electronice o pot face online accesând https://2procente.info/ro/contribuabili/cand-unde-cum/)
 • Selectează M1 în cadrul rubricii facultative (ultima din formular) – Desemnarea procentuală
 • Introdu codul fiscal CCF Moldova – 1011620001828.
 •  

În cazul în care ești posesorul semnăturii electronice, poți redirecționa și online. Prezentăm mai jos cum poți să o faci.

 

 • Accesează Certificatele și Aplicația moldsign actualizată (http://cdn.cts.md/moldsign/)
 • Autentifică-te pe portalul https://servicii.fisc.md/ – Persoane Fizice – Declarație electronică – Accesarea serviciului (sau direct-> https://servicii.fisc.md/edec.aspx )
  Decalarații – declarație Nouă – Declarație Precompletată – CET18
 • Accesează Modifică, jos, la finele declarației precompletate
 • Opțional – bifează Diseminarea mesajelor (cu caracter fiscal)
 • Completează câmpul M1, jos la secțiunea a cincea, introducând codul fiscal CCF Moldova – 1011620001828
 • Accesează declarația de la „NOI” – CET18 Declarația
 • Previzualizează pentru verificare suplimentară – după care aplică ”semnătura” și accesează ”Trimite”.

Autoritățile responsabile vor transfera banii pe contul organizației noastre CCF Moldova, iar noi te vom informa unde ajunge donația ta, aici www.ccfmoldova.org precum și în rapoartele anuale.

Îți mulțumim anticipat și sperăm că împărtășim aceleași valori care urmăresc bunăstarea copiilor și fortificarea modelului de familie.

Proiectul ACASĂ

La gazdă, în chirie, la neamuri, pe drumuri, într-un cuvânt – prin străini – cam asta e soarta multor familii, de cele mai multe ori mame singure, unica bogăție a cărora sunt copiii lor. La fel ca tine și ca mine, acești părinți vor să le ofere copiilor grija și dragostea lor, un loc pe care să-l numească ACASĂ, unde să se simtă în siguranță și să-și trăiască din plin copilăria.

Un loc pe care să-l îngrijească și, cum a spus o mamă a 2 copii mici, un loc unde doar ea va hotărî soarta familiei ei, fără a fi nevoită să pună nevoile altora în fața nevoilor copiilor ei.

Experiența ne-a arătat că în foarte multe cazuri lipsa unui loc de trai sigur face o femeie să ”accepte” să stea în casa unui concubin violent și alcoolic, să muncească pentru toată familia lui și să primească ea și copiii doar ocara și resturile; uneori crede că e o ”soluție” să-și trimită copiii de lângă ea ca să nu să se chinuie și ajung cu toții în chinuri, dar nu mai sunt alături…

Proiectul ACASĂ oferă susținere în soluționarea problemei locului de trai care poate duce la riscuri pentru siguranța și unitatea familiilor. Sunt familii care riscă să le fie luați copiii și plasați în grija statului sau care deja au ajuns acolo.

Fie că renovăm, reabilităm, reparăm din temelie sau intervenim cu lucrări minore, creăm condiții decente pentru a ține grămăjoară copiii, dăruindu-le o ”ACASĂ”. Începând cu 2009 până în 2020 prin acest program, susținut de parteneri și donatori, am ajutat 137 de copii și familiile lor, prin procurarea a 41 locuințe, iar alte zeci de case au fost renovate. Valoarea cumulativă a proiectului în această perioadă a fost de  2 003 400 lei. În medie, cu 14 600  lei am intervenit pentru un sprijin de lungă durată, oferind acestor copii un loc căruia să îi spună ACASĂ și la care să revină oricând pe parcursul vieții, casa părintească.

 Poți fi unul dintre partenerii acestui proiect, transformând destine. Contactează-ne, împreună vom face lucruri mărețe!

Partenerii proiectului:

Fundația Familia Sturza, cu un aport semnificativ ani la rând; Inițiativa Comunitară BERD; WIN FoundationHHC Marea BritanieAO ’’ Доброе Сердце”Demaree Fundation; Love is Kind Foundation; inițiativa de caritate’’Наши дети’’.

Un sprijin important a fost oferit de partenerii media: Ziarul NaționalPro Tv ChișinăuJurnal TV.

Abonează-ți inima la fapte bune, devino patreonul CCF Moldova